سطوح ایمنی و نکات ایمنی حضور در آزمایشگاه های علوم زیستیbiosafety level I:

سطوح ایمنی و نکات ایمنی حضور در آزمایشگاه های علوم زیستیbiosafety level I:

 

در این سطح از ایمنی با میکروبهایی کارمی شود که در افراد سالم بیماری ایجاد نمی کنند و کمترین خطر را برای افراد دارند.

برای مثال می توان به آزمایشگاه هایی اشاره کرد که بهداشت آب یا مواد غذایی را مورد بررسی قرار می دهند

وهمچنین کار بر روی ارگانیسمهایی که عامل بیماری های عفونی نمی باشند. افرادی که در این آزمایشگاه ها کار می کنند باید با علوم میکروب شناسی آشنایی داشته باشند و در ابتدا زیرنظر یک متخصص آموزش های اولیه را دیده باشند.

در آزمایشگاه با سطح ایمنی Iموارد زیر باید رعایت شوند:

الف) سطوح کار باید هر روز یک بار کاملاً ضد عفونی شوند. سطوح باید طوری باشند که به راحتی قابل تمیز کردن باشند و درز یا

شکافی نداشته باشند. وسایل آزمایشگاهی باید در جای خود محکم باشند و سطوح کار به شوینده ها و اسیدها مقاوم باشند.

ب) مواد آلوده ابتدا ضد عفونی شده و بعد دفع شوند. مواد دفعی باید در ظروف درب دار و بدون نشت نگه داری و خارج شوند.

ج) خوردن، آشامیدن، سیگار کشیدن و آرایش در این آزمایشگاه ها ممنوع می باشد. همچنین برای نگه داری مواد غذایی لازم

است از یخچال جداگانه استفاده شود.


د) برای برداشتن مواد شیمیایی یا بیولوژیک با پیپت باید از ابزار آن پیپتور و یا بالبمخصوص استفاده کرد و از مکیدن با دهان

خود داری کرد.

ه) قبل از خروج از آزمایشگاه لازم است دستها شسته شوند. حداقل  20 ثانیه باید صابون با دستها در تماس باشد.

و) پنجره ها باید مجهز به توری باشند تا حشرات یا حیوانات دیگر اجازه ورود به محیط آزمایشگاه را نداشته باشند.

ز) دستشویی در نزدیک درب خروجی باشد و خشک کردن دستها با حوله کاغذی قبل از خروج الزامی است

  
نویسنده : حامد پیمان خواه/ Hamed Peymankhah ; ساعت ٧:۱۳ ‎ق.ظ روز چهارشنبه ۱۳٩٦/٤/٢۸